Vuotalo

Vuotalo, Vuosaaren virkeä kulttuurikeskus

Vuotalosta konserttien, esitysten ja näyttelyiden lisäksi löydät saman katon alta Vuosaaren kirjaston palvelut, Työväenopiston kursseja, Kirjakahvila Pokkarin ja Lipunmyyntipisteen.

Tietoa meistä

Vuotalo tarjoaa vuosaarelaisille ja itäisen Helsingin asukkaille monipuolisesti kulttuuritapahtumia, vaihtuvia näyttelyjä galleriassa sekä taidekasvatustoimintaa lapsille, nuorille, päiväkodeille ja kouluille. Ohjelmistossamme on paljon elokuvia, matineoita ja erilaisia konsertteja sekä aikuisille että lapsille. Vuotalon vakiintuneeseen ohjelmistoon kuuluvat Maanantaileffat, Tiistaimatineat, Flyygelikuut sekä klubi-illat.

Vuotalo valmistui alkuvuodesta 2001. Talon on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, joka voitti suunnitelmallaan ’a la kyltyyri’ vuonna 1996 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun.

Vuotalon johtajina ovat toimineet:
Päivikki Voipaala 2001–2009
Jyrki Tirronen 2010–2017
Tuuli Tokkola 2017–

​​​​​​​Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla toimii yhteensä kahdeksan kulttuurikeskusta: Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa, Savoy-teatteri ja Vuotalo. Kulttuurikeskukset tarjoavat helsinkiläisille monipuolisia kulttuuripalveluja, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, lastentapahtumia ja taideopetusta. Lisäksi Espan lava tarjoaa kesäisin ulkoilmakonsertteja. Kulttuurikeskusten tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän sekä helsinkiläisten kanssa.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluihin kuuluvat myös liikunta-, nuoriso- ja kirjastopalvelut, HAM Helsingin taidemuseo, kaupunginmuseo ja kaupunginorkesteri.

kohokohdat

Vuotalossa koettuja huippuhetkiä ovat olleet muun muassa Orastus-projekti, VuotaloFest ja Satakielikuukausi.

www.vuotalo.fi/fi/kohokohdat

suositut tapahtumasarjat

Vuotalon toimintaa rytmittävät suositut sarjat: tunnelmalliset klubi-illat, Maestro ja minä -klubit sekä klassisen musiikin

Flyygelikuu-konsertit.http://www.vuotalo.fi/fi/tapahtumasarjat

www.vuotalo.fi/fi/tapahtumasarjat

elokuvatoiminta

Cinema Vuotalo -näytökset ovat elokuvateatteritason digitekniikalla esitettyjä uutuuselokuvia. Maanantaisin katsellaan ilmaiseksi Art house -elokuvia. Taaperoille ja koululaisille on omat sarjansa.

www.vuotalo.fi/fi/elokuvat

helsingin malli

Vuotalo osallistuu Helsinki mallin -hankkeeseen, jossa tuetaan taiteen ammattilaisten tekemää, asukkaita osallistavaa kulttuurityötä Vuosaaressa ja lähialueilla.

http://www.vuotalo.fi/fi/vuotalo/helsingin-malli

ruotsinkielinen toiminta

Vuotalossa on paljon ruotsinkielistä ohjelmaa, kuten Klubb Ankdamm -klubi-iltoja, Måndagsbioja sekä koko perheelle soveltuvaa ohjelmaa tarjoava Söndagsskoj-sarja. link


vuosaaren kirjasto

NETTISIVUT


HELSINGIN TYÖVÄENOPISTO

NETTISIVUT


kirjakahvila pokkari

lue lisääTilaa ystäväkirje!

Seuraa somessa!

Vuotalon ystävänä saat etuja ja kuulet Vuotaloa koskevat uutiset ensimmäisten joukossa. Kerromme kuulumisistamme ja kanta-asiakkaille suunnatuista tarjouksista ystäväkirjeellä. Voit liittyä Vuotalon ystäväkirjeen tilaajaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista. Seuraa meitä niin pysyt ajan tasalla!teatteri viruksen sångerska -esityksen tekstitysohjeet

Lataa ohjeet tästä